Alergeny v potravinách

Vážení strávníci, 

zde najdete seznam alergenů, v jídelníčku bude uvedeno, že je alergenní složka v potravině přítomna.

Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním. Informace školní jídelny mají pouze informační funkci.

 

Děkujeme za pochopení.

 

Seznam alergenů v potravinách

 

1) Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (pšenice, ječmen, žito, oves, špalda, kamut, nebo jejich hybridní odrůdy)

2) Korýši a výrobky z nich

3) Vejce a výrobky z nich

4) Ryby a výrobky z nich

5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7) Mléko a výrobky z něj

8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

9) Celer a výrobky z něj

10) Hořčice a výrobky z ní

11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/l, nebo mg/kg, vyjádřeno, jako SO2

13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj

14) Měkkýši a výrobky z nich

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies