Alergeny v potravinách
Předpisy stanovující specifické požadavky na označování 14-ti alergenových složek:
1) Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (pšenice, ječmen, žito, oves, špalda, kamut, nebo jejich hybridní odrůdy)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/l, nebo mg/kg, vyjádřeno, jako SO2
13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen.